Om


Et velspillende orkester (Romsdals Budstikke, 12.11.2013)


  •  Spiller variert klassisk repertoar
  • Øver på torsdager fra kl. 18.45-21.15
  • Vi tar i mot alle med åpne armer
  • Ønsker oss spesielt kontrabass og blåsere
  • Vi har to større konsertprosjekter hvert år

Om orkesteret


Romsdalsorkesteret ble offisielt stiftet den 13. oktober 1994 som et samarbeidsprosjekt mellom en del kommuner i Romsdal og tilstøtende område. Orkesteret består til dels av profesjonelle musikere som er knyttet til kulturskolene i regionen og består ellers av voksne amatørmusikere og flere unge talenter som går på kulturskole.


Martin Due ble første dirigent for det nye orkesteret. Siden oppstarten har Romsdalsorkesteret hatt et utstrakt samarbeid med kulturskolene i regionen, med symfoniorkestrene i Kristiansund og i Ålesund, med kor og med mange solister. Solistene har dels vært lokale, dels tilreisende. Særlig gjennom samarbeidet med Kristiansund symfoniorkester har en ved mange anledninger kunne stille fullstendig symfoniorkesterbesetning. Det har også vært samarbeid med lokale folkemusikkgrupper, som «Dåm og drag» og Romsdal spelemannslag.

 

Romsdalsorkesteret har som mål å tilby gode musikkopplevelser til befolkningen i hele regionen. Ensemblet spiller et variert klassisk repertoar. Orkesteret kan samtidig tilby utviklingsmuligheter for unge musikere i dette distriktet, og gir både profesjonelle og amatører anledning til videre utvikling.


Høsten 2014 var det to konserter som markerte 20-årsjubileum for orkesteret. På disse konsertene fikk publikum servert et vidt og spenstig program, som også viste bredden i dette orkesteret.Romsdalsorkesteret, Postboks 2233, 6402 Molde

Kontakt: leder(at)romsdalsorkesteret.no  Org. nr: 988 879 088 

Design by Tor Ingar Sukke